Theater Pantalone
Kunst en Cultuur

Theater Pantalone

Meer dan alleen een theater
Theater Pantalone

Een uniek theater in IJsselstein

Theater Pantalone is een uniek theater in IJsselstein. Het is opgericht en wordt in stand gehouden door een grote schare enthousiaste vrijwilligers.

Theaterseizoen

Het theater biedt jaarlijks een gevarieerd programma met toneel- en theatervoorstellingen van Theaterstichting Kwibus, fantastische popconcerten, koorconcerten, exposities en nog veel meer. Bekijk het actuele theaterprogramma

Iedereen voelt zich thuis

Elke week komen er velen om te repeteren voor zang en toneel, worden er theatercursussen gegeven en wordt er gedanst en getrommeld. Kortom: volop creatieve en culturele activiteiten in een theater waar iedereen zich thuis voelt.

Kwibus l Theaterproducties

Repetities voor de verschillende producties van Kwibus. Per productie selecteert Kwibus de spelers op basis van wat nodig is voor het betreffende stuk: toneelspel, zang, dans. Informatie: Kwibus

Kwibus l Zanglessen

Zanglessen worden gegeven naar keus individueel of in kleine groepen. Voor alle leeftijden. Informatie: Kwibus.

Kwibus l Toneellessen

Toneellessen worden gegeven op dinsdag. Diverse leeftijdsgroepen. Informatie: Kwibus 

Kwibus l Musicallessen

Musicallessen zijn er op woensdag- en donderdagmiddag. Leren zingen, dansen en acteren. Voor verschillende leeftijden. Informatie: Kwibus

Fulco Muziekonderwijs | drum-, gitaar- en pianolessen

Docenten van Fulco Muziekonderwijs geven drumlessen, gitaarlessen en pianolessen in Pantalone. Informatie: Fulco Muziekonderwijs

Djembélessen

Op maandagavond worden er weer djembélessen gegeven door Rob de Keizer van Natuurlijk Ritme. Informatie: Natuurlijk Ritme

Verhuur 

Pantalone is te huur voor voorstellingen of andere activiteiten. Zowel de intieme theaterzaal als de gezellige foyer en de bovenzaal kunnen worden gehuurd. De theaterzaal heeft 134 zitplaatsen en biedt ook mogelijkheden voor rolstoelen. Meer weten? Neem contact met verhuur.

Dit zijn onze contactgegevens

Santana Revival

22 oktober 2022

De ultieme mix van rock, latin en blues


Santana Revival, onderdeel van tribute collectief Rock Revivals, laat je ware Woodstock vibes beleven! De tributeband heeft de oorspronkelijke zesmans bezetting, originele instrumenten en speelt alle klassiekers uit de jaren zestig en zeventig met die ultieme mix van rock, blues en latin. Geniet van een avond gevuld met knallers als Jingo, Evil Ways, Oye Como Va, Black Magic Woman, Europa, She’s Not There, Soul Sacrifice en Samba Pa Ti, maar tevens songs als Persuasion, Se a Cabo en Well Alright.


informatie en kaarten


IJsselsteins Zeemanskoor

23 oktober 2022

Benefietconcert KWF/Alpe d'Huzes

Al vanaf het eerste seizoen van Pantalone komt het IJsselsteins Zeemanskoor naar ons Theater voor hun benefietconcert. Alleen tijdens de corona-pandemie kon hun concert niet doorgaan. We zijn blij met zulke trouwe artiesten. En met hun publiek.


Het wordt weer gegarandeerd een succes voor zangers, publiek en het KWF / Alpe d`Huzes. Een middag vol zeemansliederen. Met gastoptreden. Door wie, dat wordt later bekendgemaakt.


informatie en kaarten


MajestiQ speelt Britse pop- en rock hits

29 oktober 2022

Harmonieuze meerstemmige vocalen, vette gitaarlicks, virtuoze toetsenpartijen, diep brommende baspartijen en superstrakke drums: de enthousiaste en ervaren coverband MajestiQ neemt je mee op een muzikale reis langs al die geweldige Britse hits van de afgelopen decennia. Met uiteraard een flinke dosis Queen, The Beatles en The Rolling Stones, én verrassende andere Britse nummers.

MajestiQ wordt gevormd door vier topmuzikanten en twee kanjers van zangeressen. In 2019 traden ze voor het laatst op in Pantalone, en ze nemen deze avond weer veel nieuwe nummers mee! Van pop tot rock tot ballet: alles van Britse bodem passeert de revue.

informatie en kaarten

Regenboogcafé

04 november 2022, 09 december 2022

Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in Theater Pantalone. De feestelijke opening is om 20.30 uur door de burgemeester of wethouder. Het Regenboogcafé in IJsselstein is een ontmoetingsplaats voor lhbtiq+ en belangstellenden.


Op vrijdagavond 30 september organiseren we het eerste Regenboogcafé van IJsselstein en omdat het de eerste keer is beginnen we feestelijk met koffie en taart. Je kan bij ons kennismaken met elkaar, maar vooral gezellig komen borrelen. De hapjes zijn gratis. Zien we jou ook op deze informele avond?


Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het Regenboogcafé via www.regenboogcafe.nl. of aanmelden als vrijwilliger. De volgende cafés zijn op 4 november en 9 december.

Een bruiloft voor Sinterklaas

20 november 2022, 26 november t/m 27 november, 03 december t/m 04 december

De Sinterklaasvoorstelling van Kwibus.


Tekst volgt nog


informatie en kaarten

Filmhuisfilm "De zee die denkt"

16 december 2022

Hoe worden we gelukkig?


Ming Zen Centrum vertoont de inspirerende film ‘De zee die denkt’ van Gert de Graaff. In een boeiend, ontregelend en soms humoristisch verhaal onderzoekt de film aan de hand van wonderbaarlijke voorbeelden de vraag die ons allen bezighoudt: hoe worden we gelukkig?


Vooraf is er een korte inleiding over de film door een expert, en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.


kaarten en informatie


Dansschool Dansja

17 december 2022
Everythings works out in the end

Wie zijn je vrienden?

De voorstelling gaat over jou, mij, de dansers en alle andere mensen op de wereld. Want iedereen voelt, op wat voor manier dan ook, wel een verbintenis met het woord vriendschap. Wie zijn de mensen met wie jij jouw leven deelt? Met wie lach je om domme grappen en op wiens schouder laat je tranen om wat niet gaat zoals je had gehoopt? Zijn de mensen met wie je optrekt echt helemaal jouw mensen? Of valt er ergens anders meer te halen? Wie zijn jouw vrienden? En bij wie kom je altijd terug? De selectieleerlingen nemen je mee in hoe dat allemaal kan uitpakken.

informatie en kaarten

Sixties Revolution Liveshow!

14 januari 2023

Sixties Revolution Liveshow! brengt de jaren zestig weer tot leven


Van The Beatles tot de The Kinks, van The Rolling Stones tot The Doors


Iedereen kent wel wat nummers uit de jaren zestig. Of ze deze tijd nu bewust of onbewust hebben meegemaakt. Veel van die nummers uit de jaren 60 zijn erg belangrijk geweest voor de muziek. Er ontstonden nieuwe genres en stijlen.


De jaren zestig heeft bands als The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Doors en nog vele anderen voortgebracht. Maar in welk jaar scoorden ze ook alweer hun grootste hit? En op welk nummer in de hitlijsten stond deze?


Bandleden Arjan, Rob, Jules en Jan nemen je met hun originele Philicorda orgel, bas, gitaar en drums mee op een muzikale reis. Hun repertoire is uitgebreid en verrassend. Steeds weer vullen ze dit repertoire aan met nummers uit de zestiger jaren.
De act nam iedereen mee in verbazing en daarna bewondering.


informatie en kaarten


STARTING HERE STARTING NOW

21 januari t/m 22 januari

Musical van Richard Maltby JR en David Shire


Jewel Box Musical Theatre presenteert met trots de geraffineerde off-Broadway-musical "Starting Here, Starting Now". De partituur bevat romantische, grappige, soms scherpe teksten van Richard Maltby Jr. en melodieuze, emotionele muziek van David Shire. "Starting Here, Starting Now" is een unieke muzikale voorstelling die liedjes bevat uit de beginperiode van Maltby en Shire’s samenwerking. Hun carrière bereikte later vele hoogtepunten met shows als "Baby", "Big" en "Closer Than Ever".


informatie en kaarten


Tribute to Jimi Hendrix

28 januari 2023

Authentiek en overtuigend


Als 'De toonaangevende Jimi Hendrix tribute band van Nederland' brengt de Hendrix Alive Project op authentieke en overtuigende wijze de sound van Jimi Hendrix terug op het podium in een avondvullend repertoire. Vol met de meest bekende én minder bekende geniale stukken muziek van Jimi Hendrix. Gitaarvirtuoos Eelco Bisschop weet met zijn indrukwekkende gitaarspel menig Jimi Hendrix fan recht in het hart te raken, onder ritmische begeleiding van drummer Dave van Dansik in de stijl van Mitch Mitchell en bassist Michel Kwackelstein als Noel Redding op de bas.
Een typische Hendrix Alive Project set weerspiegelt het hele spectrum van het Jimi Hendrix oeuvre waarin legendarische nummers voorbijkomen zoals ‘Purple Haze’, ‘Spanish Castle Magic’ en eigenzinnige favorieten zoals 'Machine Gun' en ‘Third Stone From The Sun’.


informatie en kaarten


Blue Monday

04 februari 2023

De ultieme symfonische rock-klassiekers and more


Toto, Pink Floyd, Supertramp en veel meer


Blue Monday, opgericht aan het einde van de jaren ‘80, is een van de meest spraakmakende bands uit de regio. De band staat bekend om hun uitdagende repertoire (Pink Floyd, Toto, Supertramp en meer) en blijft het publiek verrassen.
Deze avond brengt Blue Monday een brede selectie “ultieme symfonische rock klassiekers” ten gehore. Een avond vol muziek die niet elke willekeurige band speelt. Kom luisteren en ervaar zelf de sfeer van Blue Monday!
De band heeft een grote schare trouwe fans en verkocht haar theaterconcerten afgelopen jaren volledig uit.informatie en kaarten


Stones Tribute

18 februari 2023

Voor Theater Pantalone is Undercover een trouwe bezoeker, net als hun publiek.


Voor wie de band nog niet kent, Undercover speelt op hartstochtelijke wijze de nummers van the Rolling Stones. Al ruim 35 jaar tourt de band langs bekende en minder bekende podia in Nederland en België.Een avondje Undercover betekent een feest van herkenning vieren met het publiek, rauw en puur zoals the Stones nog steeds zijn.


Pleased to meet you!


informatie en kaarten


Altijd wat te doen in IJsselstein

anna-reerds-soelaas-still-wasserette-2019.jpg
Tentoonstelling 'Vensters' bij MIJ
Een tentoonstelling over de ervaring van ruimte.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Erop uit in de herfst(vakantie)
De hele vakantie heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in IJsselstein.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--2.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel je mee door de geschiedenis van IJsselstein?
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
whatsapp-image-2021-10-27-at-13.42.31-1.jpeg
Sinterklaas in IJsselstein
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Bekijk hier alle tips en het laatste Sinterklaasnieuws.
Lees meer
nummer-3-fotowedstrijd-ijssel-peter-van-haastrecht-een-andere-kijk-op-de-mast-2.jpg
Rondje Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom van Nederland is vanaf zoveel plekken te zien. Wandel of fiets er eens heen!
Lees meer
Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom
De Gerbrandytoren wordt jaarlijks rond kerst omgetoverd tot De Grootste Kerstboom ter wereld.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein