Speeltuin Kloostertuin
Recreëren

Erop uit met kids

14 augustus t/m 31 augustus
Erop uit met kids

Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je opa, oma, vader, moeder, broer en/of zus? Wij geven je vast wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein. Je kunt speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje. 

Spelen en speuren
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelfs een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of een kopje koffie voor je ouders. 

Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. 

Zoek de zomerse palmbomen van 16 juli tot en met 21 augustus. De palmbomen zijn verstopt in de etalages van de IJsselsteinse binnenstad. Zoek je mee? 

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije en voor een nieuwe outfit en accessoires ga je naar My Kids Store of Pear Concept Store. We hebben hier ook de bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend: een ijsje van Luigi’s of Kaatje, chocola van Zuccotto, cupcakes bij Happy Cupcake of kies een paar snoepjes uit bij de snoepjeskraam op de markt (elke vrijdag).

Crazy Golf en pannenkoeken eten
CrazyGolf is midgetgolf met spectaculaire hindernissen en een superleuk uitstapje voor het hele gezin! Neem opa en oma mee en trakteer na afloop op lekkere pannenkoeken. Het IJsselsteinse Bos is om de hoek, daar kun je nog even de benen strekken. 

Zomerkidsweken
Een zomerprogramma van 11 juli tot en met 31 augustus vol met leuke activiteiten, speciaal voor alle kinderen in IJsselstein. Probeer eens een sport uit, leer programmeren of volg een toffe dansles van één van de dansscholen! Sporten, dansen, spelen, knutselen, zingen. Er is altijd wel een activiteit waar je aan mee kunt doen.

Kinderrondleidng met gids
Ben je benieuwd naar alle spannende verhalen over IJsselstein? Die zijn er zeker, hoor! Je hoort ze tijdens de kinderrondleiding door de binnenstad. Deze wandeling is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar (samen met een volwassene) en duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de wandeling kun je nog even spelen in Speeltuin Kloosterplantsoen. 

Museum IJsselstein door kinderogen
Deze zomer kun je meedoen aan de workshop Natuurlijk Creatief in Speeltuin de Kloosterplantsoen of ga mee de tuin in? Maar er is nog meer te doen voor kinderen bij Museum IJsselstein.

Kindervertelvaart
In de vakantie is er op woensdagmiddag een verteller aan boord van de rondvaartboot van Stichting Yselvaert. Deze rondvaart is speciaal voor kinderen die wel wat meer willen weten over de geschiedenis van IJsselstein. Tijdens het varen door de vestinggracht wordt er verteld over de held van IJsselstein, Fulco de Minstreel, die in dienst was van Heer Gijsbrecht van IJsselstein. Ook wordt het historische verhaal van Kees de Aap verteld en waarom de inwoners van IJsselstein ook wel Apeluiers worden genoemd.

Wil je zelf het water op?
Huur dan eens een kano of sup bij Jachthaven Marnemoende en Sup & Beach.

Uitjes bij regenachtig weer
Ga eens naar de bioscoop voor een leuke film, naar Monkey Town voor wat klim- en klauterplezier. In een van de theaters staat ook vaak een voorstelling voor kinderen op het programma. En natuurlijk kun je lekker binnen zwemmen bij De Hooghe Waerd.

Altijd wat te doen in IJsselstein

molenaar-korenmolen-de-windotter-brandrs--1.jpg
Top 10 Must Sees in IJsselstein
Deze mooie en bijzondere plekken móet je gezien hebben bij een bezoek aan IJsselstein.
Lees meer
rondvaarten-vestinggracht1-herbert-ziher--1.jpg
Top 10 Must Do's in IJsselstein
Deze leuke tips móet je gedaan hebben als je IJsselstein bezoekt.
Lees meer
dsc-0708.jpg
Top 5 Zomerse fietstips
Stap eens op de fiets en verken de mooie omgeving van IJsselstein.
Lees meer
varen-11-copie-low-res-herbert-ziher--1.jpg
Top 5 Zomerse vaartips
Je kunt met mooi weer heerlijk genieten op het water, in en nabij IJsselstein.
Lees meer
whatsapp-image-2022-07-14-at-4.07.21-pm.jpeg
Zoek de zomerse palmbomen!
Gezellig samen zoeken naar de zomerse palmbomen in de IJsselsteinse binnenstad!
Lees meer
zomer-kids-weken.jpg
Zomer Kids Weken
Een zomerprogramma vol met leuke activiteiten, speciaal voor alle kinderen in IJsselstein.
Lees meer
Speeltuin Kloostertuin
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
eten-voor-ijs-van-tony.jpg
HOPPAAA! Foodtruck Festival IJsselstein
Schuif aan op het grootste terras van IJsselstein en geniet volop.
Lees meer
rondleiding-molen.jpeg
Kinderrondleiding met gids
Wandel je mee door de geschiedenis van IJsselstein?
Lees meer
mini-huttenbouw-1140p.jpg
Mini-huttenbouw
Kinderen maken met (groot)ouders en vriendjes een huttendorp van karton in de speeltuin.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein