Speeltuin Kloostertuin
Recreëren

Erop uit met kids

07 december t/m 21 maart
Erop uit met kids

Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je opa, oma, vader, moeder, broer en/of zus? Wij geven je vast wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein. Je kunt speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje.

In de kerstvakantie

Een kijkje in de kerststal
Breng in de kerstvakantie eens een bezoek aan de kerststal in de Nicolaasbasiliek. De stal met prachtige beelden is te zien van 10 december tot en met 6 januari. 

Verlichte stadswandeling voor kids
Op woensdag 3 januari kun je deelnemen aan een speciale stadswandeling voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Onze gids leidt je langs de verlichte monumenten in de binnenstad en vertelt bijzondere, soms spannende, verhalen over het monument waar je bij staat.

Naar een voorstelling of een filmpje pakken

Kinderkerstpopconcert
Wel eens een peuter – wild zwaaiend met zijn fopspeen – zien stagediven?! Of driejarigen onbevreesd zien crowdsurfen? Het kan zomaar gebeuren tijdens het Kinderkerstpopconcert van Jelle Amersfoort en zijn geweldige liveband! Alles mag: meezingen, mee zwaaien, meedansen of gewoon lekker luisteren; net als bij een écht popconcert. Het Kinderkerstpopconcert is een spetterende middag vol muzikale cadeautjes, stoere gitaarsolo’s, een vette lichtshow, springende ouders, opa's, oma's, ooms en tantes en dansende kleuters. Te zien op 27 december in het Fulcotheater.

Meneer Monster
Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. Een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 5000, een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken, een vliegende gebakken-ei-auto en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur. Te zien op 30 december in het Fulcotheater.

Kikker is Verliefd
Kikker en zijn vriendjes, bekend van de boeken van Max Velthuijs, zijn al ruim 30 jaar favoriet onder kinderen. Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier, maar avontuur is ook leuk! Dus maakt hij nu weer een uitstapje naar het theater. In de spiksplinternieuwe, spetterende familiemusical Kikker is verliefd! Duik je mee met Kikker en zijn vriendjes in een vrolijk, muzikaal avontuur! Te zien op 3 januari in het Fulcotheater.

Bioscoopprogramma

Nog meer uitjes voor kids

Spelen en speuren
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelfs (van april - oktober) een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of een kopje koffie voor je ouders. Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. 

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije en voor een nieuwe outfit en accessoires ga je naar My Kids Store of Pear Concept Store. We hebben hier ook de bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend bij Luigi’s of Kaatje, chocola van Zuccotto, cupcakes bij Happy Cupcake of kies een paar snoepjes uit bij de snoepjeskraam op de markt (elke vrijdag).

Crazy Golf en pannenkoeken eten
CrazyGolf is midgetgolf met spectaculaire hindernissen en een superleuk uitstapje voor het hele gezin! Neem opa en oma mee en trakteer na afloop op lekkere pannenkoeken. Het IJsselsteinse Bos is om de hoek, daar kun je nog even de benen strekken.

Kinderrondleidng met gids
Ben je benieuwd naar alle spannende verhalen over IJsselstein? Die zijn er zeker, hoor! Je hoort ze tijdens de kinderrondleiding door de binnenstad. Deze wandeling is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar (samen met een volwassene) en duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de wandeling kun je nog even spelen in Speeltuin Kloosterplantsoen.

Museum IJsselstein door kinderogen
Het museum organiseert speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar Club MIJ-activiteiten. Kinderen gaan zelf aan de slag tijdens kunstzinnige workshops, vinden allerlei leuke opdrachten op de Club MIJ tafel en kunnen thuis hun creativiteit uiten met de ideeën op deze pagina. Ga voor meer informatie naar Museum IJsselstein.

Gamen over Kasteel IJsselstein
Wist je dat er vroeger in IJsselstein een echt kasteel stond? In de Virtual Reality game ‘De slag om Kasteel IJsselstein’ krijg je de taak om het kasteel te verdedigen, ook zie je hoe het kasteel er uit heeft gezien. Je kunt gamen tijdens de openingstijden van Museum IJsselstein.  

Uitjes bij regenachtig weer
Ga eens naar de bioscoop voor een leuke film, naar Monkey Town voor wat klim- en klauterplezier. In een van de theaters staat ook vaak een voorstelling voor kinderen op het programma. En natuurlijk kun je lekker binnen zwemmen bij De Hooghe Waerd.

Altijd wat te doen in IJsselstein

Speeltuin Kloostertuin
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
koffiedrinkende-dames-buiten-foto-eike-michler-low-low-res.jpg
Winterse uitjes in IJsselstein
Vier de winter samen in IJsselstein. De agenda staat vol knusse uitjes en frisse uitstapjes.
Lees meer
anna-reerds-soelaas-still-wasserette-2019.jpg
Tentoonstelling 'Vensters' bij MIJ
Een tentoonstelling over de ervaring van ruimte.
Lees meer
kerstmarkt-2018-ijsselstein-highres-8663-tony-buijse-.jpg
Winterfair
Proef de kerstsfeer in onze stad vol kramen, lichtjes, gezelligheid en ontmoetingen.
Lees meer
nummer-3-fotowedstrijd-ijssel-peter-van-haastrecht-een-andere-kijk-op-de-mast-2.jpg
Rondje Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom van Nederland is vanaf zoveel plekken te zien. Wandel of fiets er eens heen!
Lees meer
Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom
De Gerbrandytoren wordt jaarlijks rond kerst omgetoverd tot De Grootste Kerstboom ter wereld.
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
stadhuis-ijsselstein-o-o-p-20-x-20-cm-2010-1-ans-wilbers.jpg
Stralend IJsselstein
IJsselsteinse sterren schitteren op de Plaats voor het Historisch Stadhuis.
Lees meer
lichtwandeling-kerst2.jpg
Lichtwandeling
Beleef tijdens een wandeling op een interactieve manier het kerstverhaal in de binnenstad.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein