kasteeltoren2-casperina-van-t-pad-.jpg
Recreëren

Erop uit met kids

19 maart t/m 21 maart
Erop uit met kids

Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je opa, oma, vader, moeder, broer en/of zus? Wij geven je vast wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein. Je kunt speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje.

Spelen en speuren
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelfs (van april - oktober) een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of een kopje koffie voor je ouders.

Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. Ook kun je sindskort speuren naar kabouters. Haal een plattegrond met kabouterlocaties in de bibliotheek en ga op Kabouterpad. Vanaf april is deze ook verkrijgbaar in Speeltuin Kloosterplantsoen.

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije en voor een nieuwe outfit en accessoires ga je naar My Kids Store of Pear Concept Store. We hebben hier ook de bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend bij Luigi’s of Kaatje, chocola van Zuccotto, cupcakes bij Happy Cupcake of kies een paar snoepjes uit bij de snoepjeskraam op de markt (elke vrijdag).

Crazy Golf en pannenkoeken eten
CrazyGolf is midgetgolf met spectaculaire hindernissen en een superleuk uitstapje voor het hele gezin! Neem opa en oma mee en trakteer na afloop op lekkere pannenkoeken. Het IJsselsteinse Bos is om de hoek, daar kun je nog even de benen strekken.

Museum IJsselstein door kinderogen
Het museum organiseert speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar Club MIJ-activiteiten. Kinderen gaan zelf aan de slag tijdens kunstzinnige workshops, vinden allerlei leuke opdrachten op de Club MIJ tafel en kunnen thuis hun creativiteit uiten met de ideeën op deze pagina. Ga voor meer informatie naar Museum IJsselstein.

Gamen over Kasteel IJsselstein
Wist je dat er vroeger in IJsselstein een echt kasteel stond? In de Virtual Reality game ‘De slag om Kasteel IJsselstein’ krijg je de taak om het kasteel te verdedigen, ook zie je hoe het kasteel er uit heeft gezien. Je kunt gamen op woensdag 1 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in Museum IJsselstein.  

Erop uit in de voorjaarsvakantie

Kinderrondleidingen met gids
Ben je benieuwd naar alle spannende verhalen over IJsselstein? Die zijn er zeker, hoor! Je hoort ze tijdens de speciale Verlichte kinderrondleiding door de binnenstad. Deze wandeling is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar (samen met een volwassene) en duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de wandeling kun je nog even spelen in Speeltuin Kloosterplantsoen. Ook kun je je laten rondleiden bij Korenmolen De Windotter door molenaars Maarten en William, op woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur.

Kabouterpad in IJsselstein
Wist je dat er in IJsselstein heel wat kabouters wonen? Ze vinden het supergezellig in onze stad en dan vooral rondom Speeltuin Kloosterplantsoen waar ze graag samenspelen met de kinderen. Ga je mee op zoek naar de kabouters? Haal dan in de vakantie een plattegrond in de Bibliotheek en ontdek waar je moet zijn om ze te zien. Lees meer

Lekker actief bezig zijn
De buurtsportcoaches van Stichting Pulse hebben een actief programma in elkaar gezet, voor alle leeftijden en ook voor ouder(s). Zo kun je o.a. zaalvoetballen, lasergamen, peutergymmen of je doet mee aan een mix van verschillende sporten. En natuurlijk kun je lekker binnen zwemmen of discozwemmen bij De Hooghe Waerd.

Binnen blijven in IJsselstein
Met regenachtig weer of als je geen zin hebt om de hele dag buiten te blijven, kun je ook goed in IJsselstein terecht. Ga eens naar de bioscoop voor een leuke film, naar Monkey Town voor wat klim- en klauterplezier. In een van de theaters staat ook vaak een voorstelling voor kinderen op het programma. In de voorjaarsvakantie speelt Theater Popidou in het Fulcotheater de familievoorstelling 'Lange tanden'.

Altijd wat te doen in IJsselstein

dubbelconcert-banner.png
Dubbelconcert 'The Radiance' en 'Rock of ages'

Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
header-oost-west-thuis-best.png
Tentoonstelling 'Oost west thuis best' bij MIJ
Prachtige portretten het verhaal van een belangrijk verhaal van de geschiedenis van IJsselstein.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
speeltuin-kloosterplantsoen2-avl-.jpg
Feestelijke opening speeltuinseizoen
Al dansend en springend openen we het speelseizoen in Speeltuin Kloosterplantsoen.
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
eten-voor-ijs-van-tony.jpg
HOPPAAA! Foodtruck Festival IJsselstein
Schuif aan op het grootste terras van IJsselstein en geniet volop.
Lees meer
fulco-s-vocaal-festival-in-ijsselstein-foto-ton-willemse-.jpg
Fulco's Vocaal Festival
Een festival voor en door meer dan 70 koren en 2500 zangers op 11 verschillende locaties.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein