restaurant.jpg
Eten & Drinken

De wereldkeuken van IJsselstein

Maak een culinaire wereldreis
Maak een culinaire wereldreis in IJsselstein

IJsselstein mag dan wel een kleine stad zijn, maar als het op culinaire diversiteit aankomt, heeft het veel te bieden. De wereldkeukens die in de stad te vinden zijn, nemen je mee op een heerlijke reis zonder dat je ver hoeft te reizen. Of je nu trek hebt in de verleidelijke smaken van Italië, de betovering van Azië, de magie van de Middellandse Zee, de verrassingen van Latijns-Amerika of de elegantie van Japan, IJsselstein heeft voor ieder wat wils.

Italiaanse verleidingen bij Piccola Italia
Begin je culinaire ontdekkingsreis met de verleidelijke smaken van de Italiaanse keuken bij Piccola Italia. Hier geniet je van de Italiaanse gastvrijheid bij Salvatore en Giuseppe en hun team. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand, met een unieke originele gevelsteen. Je ruikt er de heerlijke aroma’s van versgebakken pizza’s en de smaakvolle pasta’s. Je komt er thuis in het hart van Italië.

Wil je de smaken van Italië mee naar huis nemen? Haal dan bijzondere Italiaanse delicatessen bij Prego. Van auberginetorentjes tot gevulde portobella, van cannoli tot olijven, van zoet tot zout. Het is moeilijk kiezen uit al die huisgemaakte producten, ‘waar de klanten steeds weer voor terugkomen’.

Aziatische specialiteiten in het kleinste restaurantje ooit
De locatie van dit restaurant KingsDish is net zo uniek als de smaken uit de Indische keuken van de Minahasa. In het historische pandje van 20 vierkante meter proef je van de rijsttafel met authentieke smaken van vlees, gevogelte, sambalans en tafelzuren. De echte tropische verrassingen zitten in elke gang van deze maaltijd.

Mediterrane magie van de Griekse keuken
Stafili brengt de smaken van de Middellandse Zee naar IJsselstein. Geniet van heerlijke mezze, gegrild vlees en verse visgerechten die de rijke culinaire geschiedenis van de mediterrane regio weerspiegelen. Ook bij Broodje Dimitris en Jannis vind je die heerlijk kenmerkende Griekse specialiteiten. 

Spaanse hapjes uit de Tapasbar
Bij La Cosina komen de smaken van de Spaanse keuken tot bloei. De paella is befaamd in heel Nederland en is benoemd tot beste van ons land. De gerechten zijn echte familierecepten van de Spaanse eigenaar Alberto en worden op traditionele wijze bereid. Het is een klein stukje Spanje in IJsselstein. Bienvenidos!

Japanse lekkernijen voor uit en thuis
Voor liefhebbers van Japanse keuken zijn er maar liefst drie locaties waar de kunst van sushi en sashimi tot leven komt. Geniet van de fijne details en de verse ingrediënten die de basis vormen van deze Japanse lekkernijen. Aan tafel of om af te halen.

Surinaamse sferen bij Sunita
Voor liefhebbers van exotische smaken is Sunita’s Restaurant de perfecte bestemming. Dit restaurant neemt je mee op een culinaire reis naar Suriname, waar de smaken van India, Afrika, Indonesië en meer samensmelten tot unieke gerechten. Geniet van pittige roti, smaakvolle bara's en verrukkelijke saoto soep die je laten proeven van de kleurrijke diversiteit van de Surinaamse keuken.

Waan je even in een andere wereld
Een beetje buiten het centrum bij Robuust creëren ze een heel eigen wereld om even te genieten van het moment en het nu. Op de kaart zie je lekkere en toegankelijke gerechten, geen poespas maar een 'fokking hot burger', die lekker pittig is, of een 'whole damn farm burger' voor als je niet kunt kiezen tussen rund of kip. De andere kant op heb je nog zo'n wereld op zich: Rivers Marnemoende. Heerlijk dineren met uitzicht op de Hollandse IJssel en de jachthaven.

Dus, als je je smaakpapillen wilt verwennen met een scala aan internationale smaken, vergeet dan niet om de culinaire wereldreis van IJsselstein te verkennen. Trek eropuit, proef en geniet van de diverse gastronomische ervaringen die deze stad te bieden heeft.

Verken ook deze locaties:

De leukste koffie-adresjes

Lekker lang lunchen

Altijd wat te doen in IJsselstein

vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
lr-web-23b1703.jpg
Ontmoet koninklijk IJsselstein
Ontmoet feestend IJsselstein op Koningsdag. Bekijk 8 x tips om te feesten als een echte royal!
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein