img-20221004-wa0000.jpg
Nieuws

IJsselstein kabouterstad

Op 49 plaatsen zijn de afgelopen tijd kabouters gaan wonen in IJsselstein. Hoe dat zo gekomen is?

Pim, de speeltuinkabouter, heeft op 22 oktober heel veel (groot)ouders en kinderen het kabouter pad zien lopen in het Kloosterplantsoen. Hij heeft zijn ouders, Stijn en Stien, enthousiast hierover verteld. En heel bijzonder… het gevolg is dat zijn ouders, met familie en kennissen ook naar IJsselstein zijn gekomen om er te wonen!!  Zijn ouders hebben, net als Pim, een plekje gevonden in de speeltuin. Familie en kennissen zijn ergens anders neergestreken.

Kabouterdag 
Op zaterdag 14 januari kan iedereen gaan kijken waar de kabouters in IJsselstein te vinden zijn. Je kunt het zien aan rode deurtjes die op vele plekken te zien zijn en aan de sporen die de kabouters hebben achtergelaten. Omdat ze heel verlegen zijn en meestal ’s nachts naar buiten gaan zijn ze zelf niet vaak te zien. Wel zie je soms een tafeltje en stoeltje van ze, of een bedje of….En dan  kun je even fijn wegdromen en fantaseren over wat er allemaal achter zo’n  deurtje te vinden kan zijn.   

Programma                                                                        

Iedereen is van harte welkom in Speeltuin Kloosterplantsoen van 11.00-15.00 uur.
- Kinderen kunnen geschminkt worden
- Er zijn mooie kabouterboeken in te zien. 
- Iedereen kan een plattegrond ophalen met daarop de plaatsen waar de kabouters te vinden zijn in IJsselstein. Hiermee kan iedereen op pad om naar hen te kijken.

Projectgroep
Kabouters in IJsselstein is een initiatef van Speeltuin Kloosterplantsoen en met de creatieve medewerking van: Bep van Ochten, Jaap de Goeij en Peter Sutorius, Elly Theunisssen en Carla Post. 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein