varen-ijsselstein-herbert-ziher-.jpg
Nieuws

Beleef IJsselstein met zomerse uitjes

De zomervakantie in de regio Utrecht is begonnen. Voor iedereen die thuisblijft of dichtbij vakantie wil vieren zijn er de ‘Zomerse Uitjes’ in IJsselstein. Allerlei handige tips die je vertellen waar je moet zijn om te genieten van je vakantietijd in vestingstad IJsselstein. Je kunt per fiets, met de boot of te voet op ontdekking of al spelend, smullend of speurend de geheimen van de stad ontdekken.

Verken IJsselstein vanaf het water
Ga aan boord van een van de fluisterboten van Yselvaert voor een zomeravondvaart, een rondvaart door de stadsgrachten of een dagtocht naar Marnemoende of Lopikerkapel. Of huur een boot, kano of sup en ga zelf op ontdekking.

Rondje IJsselstein
Maak een rondleiding met een gids langs de highlights van de stad of hang de toerist uit en volg de verrassende ‘Rondjes IJsselstein’ voor jong en oud. Deze gratis audiotours kun je downloaden op je telefoon. De verhalen spelen automatisch af als je in de buurt komt van een bezienswaardigheid of mooie plek.

Proef historie en cultuur
Ook voor liefhebbers van historie, kunst en architectuur is IJsselstein een uitstekende bestemming voor een dagje cultuur snuiven. Neem een kijkje in de kerken of bewonder in Museum IJsselstein het IJsselsteinse erfgoed door de ogen van jonge kunstenaars. Ook kun je rond de Oude Nicolaaskerk en de molen buitenexposities bezoeken.

Ga shoppen en een terrasje pakken
In de binnenstad van IJsselstein laat je je verrassen door de unieke boetiekjes en bijzondere adresjes voor de mooiste aankopen. Na alle inspanning of ontspanning is het goed toeven bij de lokale horeca.

Erop uit met kinderen
Ook kinderen kunnen de hele zomervakantie speuren, spelen, smullen en sportief bezig zijn in IJsselstein. In de binnenstad zijn verschillende speurtochten en er zijn speciale kindervertelvaarten door de stadsgrachten. In Speeltuin Kloosterplantsoen zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals dansen en voorlezen.

Bekijk de leukste zomerse uitjes

Foto: Herbert Ziher

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein