de-molen-mohammad-bakhash-low-res-1-1.jpg
Recreëren

Erop uit met kids

25 januari t/m 21 maart
Erop uit met kids

Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je opa, oma, vader, moeder, broer en/of zus? Wij geven je vast wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein. Je kunt speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje.

Spelen en speuren
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelfs (van april - oktober) een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of een kopje koffie voor je ouders.

Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. Ook kun je sindskort speuren naar kabouters. Haal een plattegrond met kabouterlocaties in de bibliotheek en ga op Kabouterpad. Vanaf april is deze ook verkrijgbaar in Speeltuin Kloosterplantsoen.

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije en voor een nieuwe outfit en accessoires ga je naar My Kids Store of Pear Concept Store. We hebben hier ook de bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend bij Luigi’s of Kaatje, chocola van Zuccotto, cupcakes bij Happy Cupcake of kies een paar snoepjes uit bij de snoepjeskraam op de markt (elke vrijdag).

Crazy Golf en pannenkoeken eten
CrazyGolf is midgetgolf met spectaculaire hindernissen en een superleuk uitstapje voor het hele gezin! Neem opa en oma mee en trakteer na afloop op lekkere pannenkoeken. Het IJsselsteinse Bos is om de hoek, daar kun je nog even de benen strekken.

Kinderrondleidng met gids
Ben je benieuwd naar alle spannende verhalen over IJsselstein? Die zijn er zeker, hoor! Je hoort ze tijdens de speciale kinderrondleiding door de binnenstad. Deze wandeling is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar (samen met een volwassene) en duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de wandeling kun je nog even spelen in Speeltuin Kloosterplantsoen.

Museum IJsselstein door kinderogen
Het museum organiseert speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar Club MIJ-activiteiten. Kinderen gaan zelf aan de slag tijdens kunstzinnige workshops, vinden allerlei leuke opdrachten op de Club MIJ tafel en kunnen thuis hun creativiteit uiten met de ideeën op deze pagina. Ga voor meer informatie naar Museum IJsselstein.

Gamen over Kasteel IJsselstein
Wist je dat er vroeger in IJsselstein een echt kasteel stond? In de Virtual Reality game ‘De slag om Kasteel IJsselstein’ krijg je de taak om het kasteel te verdedigen, ook zie je hoe het kasteel er uit heeft gezien. Je kunt gamen tijdens de openingstijden van Museum IJsselstein.  

Uitjes bij regenachtig weer
Ga eens naar de bioscoop voor een leuke film, naar Monkey Town voor wat klim- en klauterplezier. In een van de theaters staat ook vaak een voorstelling voor kinderen op het programma. En natuurlijk kun je lekker binnen zwemmen bij De Hooghe Waerd.

Altijd wat te doen in IJsselstein

open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
de-molen-mohammad-bakhash-low-res-1-1.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
koffiedrinkende-dames-buiten-foto-eike-michler-low-low-res.jpg
Winterse uitjes in IJsselstein
Vier de winter samen in IJsselstein. De agenda staat vol knusse uitjes en frisse uitstapjes.
Lees meer
whatsapp-image-2023-01-31-at-17.40.20.jpeg
Kabouterdag
Speur mee naar kabouters en ontdek Kabouterstad IJsselstein
Lees meer
banner-oost-west-thuis-best-1.png
Tentoonstelling 'Oost west thuis best' bij MIJ
Prachtige portretten het verhaal van een belangrijk verhaal van de geschiedenis van IJsselstein.
Lees meer
1707-pv-2691-low-res.jpg
Carnavalsoptocht
De carnavalsoptocht in Apestad is elk jaar voor iedereen weer één groot feest.
Lees meer
1707-pv-3229.jpg
Carnaval
Het carnavalsprogramma voor elke Apeluier, om elke kroeg en elk feestje te vinden.
Lees meer
IJsselstein OUTLET
IJsselstein OUTLET
Een weekend lang wordt de binnenstad van IJsselstein omgetoverd tot een Outlet.
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein