grootste-kerstboom-2-wilko-schuijff-.jpg
Nieuws

Start voorbereidingen Grootste Kerstboom

Het bestuur van de organiserende stichting De Grootste Kerstboom is gestart met de voorbereiding van de 23e ontsteking van de boom sinds de première in 1992. Met de intrede van de herfst begint zoals gebruikelijk de fondsenwerving. Het is de bedoeling dat de tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein tussen 11 december en 6 januari 2022 brandt.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom kijkt met tevredenheid terug op de vorige editie. “We hebben meer dan ooit gemerkt hoeveel mensen de boom een warm hart toedragen. Te midden van alle Coronaperikelen vond men het een lichtpuntje, letterlijk en figuurlijk. Daarbij hadden we ook het geluk dat het helder weer was, zodat extra veel mensen konden meegenieten. We kregen zelfs meldingen uit Rotterdam van mensen die de lampjes konden zien. Dat succes smaakt naar meer, vandaar dat we ons met volle kracht inzetten om ook dit jaar de boom te laten branden.”

Ontstekingsevenement
Het stichtingsbestuur heeft nog geen besluit genomen over de wijze waarop de ontsteking op zaterdag 11 december wordt gevierd. Vorig jaar moest het ontstekingsfeest, buiten op het Podiumterrein, worden geschrapt. Daarvoor in de plaats kwam een mooi live-programma van RTV Utrecht. Mieke Kromwijk: “Het liefst zouden we dit jaar als vanouds een ontstekingsfeest op het Podiumterrein houden, maar de vraag is of dat onder de huidige Coronamaatregelen financieel en organisatorisch haalbaar is. We zijn inmiddels in goed overleg met onder andere de gemeente IJsselstein en hopen binnenkort meer te kunnen vertellen. We gaan nu eerst zorgen dat de boom ook dit jaar weer aan gaat.”

Nieuwe bestuurssamenstelling
Het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom heeft zich in de afgelopen maanden versterkt met twee nieuwe bestuursleden. Richard van der Gulik is de nieuwe penningmeester. Hij neemt deze taak over van Hugo van Amerongen die zich met het werven van sponsoren en Vrienden van de Grootste Kerstboom gaat bezig houden. Het nieuwe bestuurslid Ron Vermeij is het eerste aanspreekpunt voor evenementen zoals de activiteiten rondom de ontsteking.

Via www.degrootstekerstboom.nl, Facebook en op Instagram wordt geregeld nieuwe informatie gegeven over de totstandkoming van de Grootste Kerstboom.

Foto: Wilko Schuijff

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein