Jaartal 2019 in vuurwerkhemel | Pixabay-fireworks-3816694-1920
Nieuws

Nieuwjaarsreceptie gemeente

De gemeente IJsselstein luidt het jaar 2019 feestelijk in op vrijdagavond 4 januari met een nieuwjaarsreceptie én een nieuwjaarsconcert in Weense stijl. Het concert, in de theaterzaal van Fulcotheater, met lichtklassieke muziek van onder meer Strauss en Tsjajkovski wordt gegeven door twee Russische musici, Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (vocals) uit Rostov, een havenstad in het zuiden van Rusland. Dansers van Dansschool De Rijk omlijsten het concert.
Alle inwoners zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Kaarten zijn gratis af te halen bij de receptie van het stadhuis.

NB in verband met grote belangstelling voor het concert, is de zaal vol en zijn er geen kaarten meer beschikbaar. Iedereen is uiteraard welkom bij de nieuwjaarsreceptie. 

Nieuwjaarsreceptie
Aansluitend aan het nieuwjaarsconcert is in het Grand Café van het Fulcotheater de nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een drankje en een hapje wisselen we de beste wensen voor het nieuwe jaar uit en is er gelegenheid voor ongedwongen gesprekken.

Vitaliy & Alla
Vitaliy Sokolovskiy is afkomstig uit een familie van musici en leerde pianospelen van zijn moeder die pianodocente was. Hij nam deel aan verschillende Russische en internationale pianoconcoursen, waaronder het concours van Pesaro in Italië, en viel daarbij ook in de prijzen. In 2009 startte hij zijn opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. In dat jaar won hij ook een prestigieus pianoconcours voor duo’s in het Russische Vologda. Inmiddels heeft hij zijn opleiding afgerond.

Alla Gorskaya danste, zong en speelde viool in haar jeugd. In 2004 ontmoette ze de Russische folkartieste Elena Komarova, die haar introduceerde bij het koor van het Rostov Staatstheater voor Opera en Ballet. In 2011 startte ze haar opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. Sinds 2014 is ze lid van de internationale vereniging voor professionele musici, ‘Giardino delle Arti’. Ook trad ze op in verschillende Italiaanse theaters.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein