grootste-kerstboom-cassy-hoevenagel--2.jpg
Nieuws

Livestream Ontsteking Grootste Kerstboom

Fans van De Grootste Kerstboom kunnen de ontsteking op zaterdag 11 december meebeleven via www.degrootstekerstboom.nl. De livestream start om 19.15 uur, de ontsteking van de boom is om 19.30 uur.

Tijdens de online uitzending komen onder ander burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein en Mieke Kromwijk, voorzitter van de stichting De Grootste Kerstboom, aan het woord. Verder is er een cameraploeg in de buurt van de toren op zoek naar reacties van mensen die kijken naar de ontsteking. En natuurlijk wordt er verbinding gezocht met diegenen die zorgen dat de lampen ieder jaar stralen. Instagrammers kunnen voorafgaande en tijdens de ontsteking posten onder hashtag #degrootstekerstboom.

23e ontsteking
Het is dit jaar de 23e keer dat de metamorfose van de Gerbrandytoren plaatsvindt. De eerste keer was in 1992. De boom wordt verlicht door 120 ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk ca. 125, 200, 265 en 325 meter hoogte. Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

De Grootste Kerstboom brandt tot en met Driekoningen (donderdag 6 januari 2022). 

Maak een (foto)Rondje Grootste Kerstboom
UIT in IJsselstein | Tourist Info heeft iets nieuws ontwikkeld: een zogenoemd (foto) Rondje Grootste Kerstboom. Op de website www.inijsselstein.nl is een fiets- en wandelrondje door en langs IJsselstein te zien met de beste plekken om de verlichte Gerbrandytoren te bekijken en te fotograferen. UIT in IJsselstein nodigt iedereen uit een Rondje Grootste Kerstboom te maken en vanaf een aantal goed gekozen plekken plaatjes te schieten. Meer informatie is te vinden op Rondje Grootste Kerstboom (inijsselstein.nl).

De foto’s kunnen gedeeld worden via Instagram: @inijsselstein.nl en met #inijsselstein. De foto kan ook per mail gestuurd worden naar: info@uitinijsselstein.nl. Deelnemers mogen bovendien nieuwe fotogenieke plekken doorgeven via dit mailadres. Insturen kan tot uiterlijk 7 januari 2022 en daarna kiest UIT in IJsselstein in samenwerking met Stichting Grootste Kerstboom de winnaar voor een leuke prijs. De ingestuurde foto's worden gedeeld via sociale media, website en/of in de pers.

Foto: Cassy Hoevenagel

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein